Nyhedsbrev oktober 2016

Nyhedsbrev fra Kulturlandsbyen oktober 2016

Æblefestival i Gråsten

Så er det i dag, æblefestivalen i Gråsten starter. Kl. 17 åbnes den officielt med taler og musik, og bagefter går man lanternegang. Fredag og lørdag er der masser af aktivitet, og det hele foregår på havnen. Gamle skibe med æbler, boder med kunsthåndværk og fødevarer, masser af børn, der viser, hvordan man laver mad med æbler, og modtager medaljer for børneOL, børnehaver, der går i optog, aktiviteter for børn og voksne, musik fredag aften med Skippinish, æblesejlads lørdag morgen kl 9, fødevaredebat kl 10 lørdag, og det hele slutter med det store æblekagebord og æblekagekonkurrence lørdag eftermiddag. Kl 17 lørdag lukker udvalgsformand Stephan Kleinschmidt festivalen. Se programmet på hjemmesiden Gråsten Æblefestival 2016 eller læs den vedhæftede fil.

graasten-aeblefestival-2016

Kulturlandsbyen6300 deltager i festivalen. Foreningen har en stand sammen med FFKK og Historisk Forening for Graasten i et telt ved siden af det store telt med boder. Alle er velkomne til at komme forbi. FFKK sælger æblepunsch.

Gruen i Adsbøl

Kulturlandsbyen6300 har deltaget i den åbne dag i Adsbøl, der blev afholdt lørdag d.8.10. Vores bidrag var rundvisning i Gruen, også kaldet Adsbøl Dam eller Paradiset, en lille perle af et naturområde, beliggende mellem Adsbøl og Gråsten landbrugsskole. Dagen var en stor succes, og gentages formodentlig næste år. Gruen er en del af den sti, der hedder ”Sporet ved Fiskbæk”.

Vandrestier Fiskbæk

Adsbøl Borgerforening, Æblegård Friskole og Humlehave, Historisk Forening for Graasten samt Kulturlandsbyen6300 er blevet enige om at samarbejde om at gøre området mere attraktivt og lettere at besøge. Foreningens bestyrelse arbejder også på at udbrede kendskabet til selve Sporet, det er bl.a. den sti, der i 2015 blev plantet æbletræer langs med. Samarbejdet med Gråsten Landbrugsskole tegner rigtig godt her.

Æbletræer 22.10.

Den 22.10 er der igen mulighed for at få 1 æbletræ ved at plante 10. Det sker ude ved Gråsten Landbrugsskole, på den del af Sporet, der går fra Landbrugsskolen og hen til Gruen. Gråsten Æblefestival arrangerer dagen, og der kommer mere information i avisen. Det plejer at være rigtig hyggeligt, og man får også forplejning. Ved den lejlighed kan man jo udnytte, at man alligevel er derude, og prøve at gå en tur langs Sporet. Der ligger foldere i en postkasse ved Landbrugsskolens p-plads, eller man kan bruge det link, der er indsat i dette nyhedsbrev. Vær opmærksom på, at der er en ”trampesti” på den anden side af Landbrugsskolens hovedbygning, som leder langs et dige og hen til den øverste del af Sporet. Denne sti er ikke aftegnet på kortet over Sporet.