Åbent Landbrug den 15. september kl. 10-16

Husflidsudstilling på Åbent Landbrug søndag den 15. september mellem kl. 10 og 16.

Se og hør hvordan man lavede mange brugsgenstande selv i bedstefars og oldefars tid.

Kom til Åbent Landbrug på Gråsten Landbrugsskole, Fiskbækvej 15 6300 Gråsten. Se, hør og snak med folk der holder de gamle håndværk på afstand af glemslen.

Vi viser ved Den røde Lade hvordan man drejer ting i træ, smeder jern ved essen, fletter brugsting med naturens materialer (løbbinding hedder det). Spinderokken spinder uld til garn, vi væver, arbejder med filt og viser et udvalg af håndarbejde og håndarbejdsredskaber fra dengang.

Børnene vil elske at se spinderokken spinde, se smeden slå på det gloende jern så gnisterne fyger, og snakke med de flittige hænders ejere, der kan fortælle om livet som det var engang.

Håndens arbejde bliver garneret med musik. De tre spillemænd, Vagn, Silke og Ejvind vil i løbet af dagen løfte stemningen med sang og spillemandsmusik i laden.

Denne lille husflidsudstilling i Åbent Landbrug arrangeres af Kulturlandsbyen6300, Historisk Forening for Graasten By og Egn samt Flensborg Fjords Kunst & Kulturforening. Tre lokale foreninger man kan få mere at vide om ved samme lejlighed.

Åbent Landbrug er en landsdækkende, tilbagevendende og velbesøgt begivenhed. Sidste år var der over 3000 besøgende på Gråsten Landbrugsskole, hvor der er landbrug, gårdbutikker og underholdning mm. for både for børn og voksne. Læs mere på skolens hjemmeside gl.dk.

For yderligere oplysninger om husflidsudstillingen er I meget velkomne til at kontakte Jørgen Chr. Clausen fra Kulturlandsbyen6300 på mobil 2944 9880 eller e-mail: spliidclausen@gmail.com