Nyhedsbrev januar 2013

Nyhedsbrev fra Kulturlandsbyen6300

Januar 2013

Kære modtagere af Nyhedsbrev fra Kulturlandsbyen 6300!

Allerførst ønskes I et rigtig godt Nytår.

Kulturlandsbyen6300 afholder sit første arrangement tirsdag d.22. januar. I er hjertelig velkomne, også selvom I ikke har tilknytning til området.

EN AFTEN OM LADEGÅRDSKOV PÅ DET LILLE TEATER

Tirsdag den 22. januar i år bliver der på Det lille Teater i Ladegårdskov en sammenkomst for lokalområdet Ladegårdskov

Arrangementet starter kl. 19.00 med et oplæg fra Lokalhistorisk Arkiv og et foredrag om Ladegård af Hans Lilleør. Der er kaffe og kage kl. 20.00 (pris 30 kroner), og derefter er det lokalområdet Ladegårdskovs tur.

Der har tidligere været et lignende arrangement i Fiskebæk. Der var en meget stor interesse for projektet.

Og hvad drejer det sig så om? Det drejer sig med et fint ord om at finde ”kulturens rødder” her på stedet, og med et knap så fint ord at se hvad der ligger i ”gemmerne”. Vi vil gerne samle egnens fortid op. Vi ønsker, at I fortæller, viser, demonstrerer og gerne skriver ned, hvad I kan huske.

Det kan dreje sig om fotos, karakterbøger, kontrolbøger, malerier, skøder, alt har interesse, alt vil omhyggeligt blive noteret ned (måske samlet ind?) af Lokalhistorisk Arkiv. Meningen er, at vi gerne vil ”låne, kopiere, modtage”, kort sagt samle og senere – om alt går vel – give det indsamlede tilbage i bearbejdet form.

Emner kunne f. eks. være udstykninger, husmandsstederne, skolen, vandværket, mejeriet, sabotage under besættelsen, skolegang, kirkegang. Hvem der har boet i hvilke huse gennem tiden. Fortællinger fra livet i hverdag og fest.

Alle er velkomne til at invitere folk, der har boet her tidligere og som måske kan fortælle noget. Alle er i øvrigt velkomne.

Kulturlandsbyen 6300
Hanne Næsborg-Andersen
Formand
Tlf. 61 65 64 48